Een ode aan: &OtherStories

Vandaag is het de beurt aan mijn favoriete kledingwinkel om in de spotlight te staan; want dat verdient ‘ie. De kledingwinkel van Zweedse oorsprong is in mijn optiek nog veel te onbekend. En daar ga ik nu – hopelijk – verandering in brengen. Ook tip ik je mijn favoriete items uit de webshop.

Header © &OtherStories

View this post on Instagram

Mini or maxi, always trust the black dress.

A post shared by & Other Stories (@andotherstories) on

&OtherStories is in 2013 opgericht onder de H&M Group die onder andere ook de eigenaar is van winkelketens als MONKI, WEEKDAY en Cos. Waar het merk in eerste instantie alleen bedacht was als beauty brand, werd &OtherStories al snel aangevuld met sieraden, accessoires en kleding van kwaliteit. Met maar twee winkels in Nederland, in Utrecht en Amsterdam en straks ook met een derde winkel in Den Haag, is het niet gek dat niet iedereen van het merk af weet. Met haar Scandinavische stijl en stijlvol ingerichte winkels is het modemerk een hit bij modeliefhebbers die kiezen voor kwaliteit en details voor een goede prijs.

En zo werd ook ik meegesleurd in de wereld van &OtherStories. Toen ik stage liep bij ELLE aan de Singel in Amsterdam liep ik iedere pauze – en dat voor vijf maanden lang – de winkel even binnen om te kijken en te kopen. Dat was iets minder fijn voor mijn portemonnee, maar afijn, verliefd was ik. Meteen. Het fijne aan &OtherStories is dat ze de laatste modetrends op een toegankelijke manier vertalen naar kleding die je direct in je kast wil hangen. Zo hebben ze een eigen versie van de ANWB-sandaal mét lila-bandjes. Die ik ondanks dat ik ze echt heel lelijk vind, toch stiekem wil hebben. Hebben ze de vierkante halslijn – die bij meiden met een grotere boezem zoals ik, echt goed staan – helemaal omarmd in hun collecties. Werken ze met fijne materialen – hallo linnen! En is hun kleurenpallet summer proof, namelijk vol met beige- en pasteltinten.

View this post on Instagram

Dreaming of summer days in sugary colours.

A post shared by & Other Stories (@andotherstories) on

Naast dat de items van &OtherStories een Scandinavische look hebben, zijn ze gedurfd en simpel tegelijk. Dit door de juiste combinatie van kleuren, materialen en vormen. Met één item lift je je look naar een hoger level, en dat is knap. Het is nog niet eerder voorgekomen dat ik een winkel inliep en letterlijk alles wat ik aanraakte – want dat doe ik altijd in een winkel – wilde hebben. In een droomwereld heb ik daarom ook geld genoeg om in één muisklik de nieuwste collectie te bestellen zonder dat ik naar de prijzen hoef te kijken. Want afwegingen maken welk item ik wel en welk item ik niet bestel, is bijna onmogelijk.

Ook leuk: ze ontwerpen voor verschillende delen in de wereld verschillende collecties. Voor Parijs, Los Angeles en Stockholm creëeren ze verschillende items die passen bij de verschillende kledingstijlen die in de steden populair zijn. Naast de meer opvallende items, hebben ze ook kei-goede basics. Zo heb ik van één trui vier verschillende kleuren, zijn al mijn jeans van &OtherStories en ook qua lingerie hebben ze fijne basic items. Wel iets waar je op moet letten: de meeste kleding is geschikt voor iemand met een kleine cupmaat, ongeveer tot cup C.

En dan mijn grootste tip: haal vanaf nu al je accessoires alleen nog maar bij &OtherStories, want die zijn echt a-mazing! Goede kwaliteit, betaalbare prijzen en tijdloze designs. Ik koop bijvoorbeeld voor al mijn vriendinnen oorbellen voor hun verjaardagen. Maar ook de ringen, telefoonhoesjes, ringen en armbanden zijn echt fantastisch!

Mijn favoriete items van &OtherStories

Author: Renée Prenger

Freelance journalist, copywriter, feminist, fashion lover

Geef een reactie