Dit draag je als het buiten bloedheet is

Het wordt deze week tropisch warm. De temperatuur zal oplopen tot over de dertig graden en ik weet niet of ik daar klaar voor ben. Want wat moet je in hemelsnaam aan als het zo snikheet is buiten? En welke kledingstukken zijn geschikt voor op kantoor? Ik schiet je maar al te graag te hulp.

Header ©Unsplash

Als het zó warm is zit je maar op twee dingen te wachten: comfort en luchtigheid. Niks is vervelender dan strakke kleding op een warme dag. Ik word er al naar van als ik er aan denk. Zo’n strak jurkje waarin je je constant opgesloten voelt en waarvan je niet kunt wachten om ‘m uit te trekken en onder de koude douche te springen. Of zo’n strak kort broekje waardoor je dijen tegen elkaar aan blijven schuren. Maar wat trek je dan wél aan als je al dood gaat van de hitte zonder kleding aan?

Dont’s bij warm weer

*Strakke T-shirts, broeken, rokken, bloesjes etc. Alles wat strak zit gaat niet alleen voor gigantische zweetvlekken zorgen, maar zit ook helemaal niet lekker!

*Tops met (lange) mouwen. Met zulk warm weer dat het zweet al van je rug afdruipt als je de trap op loopt, wil je dat je kleding ademt. Of nou ja, dat je oksels kunnen ademen. En dat kan alleen met tops zonder mouwen. En zo vermijd je ook nog ’s van die verkleurde wielren-armen.

*Vermijd synthetische stoffen waar je snel in transpireert. Het is al zo warm, dan helpt het niet als je constant je eigen zweet moet verbergen. Kies voor materiaal dat vocht absorbeert zoals katoen en linnen.

*Kies voor een verbloemende print. Op een effen kleur (behalve wit en zwart dan) kun je gemakkelijk zweetvlekken spotten. Door te werken met opvallende prints, vermijd je opvallende vlekken.

Do’s met warm weer:

*Kies voor fijne luchtige materialen als katoen en linnen. Deze stoffen zullen niet direct aan je huid vastplakken en zweetvlekken zie je haast niet.

*Kies voor een korte playsuit met spaghetti-bandjes. Zit niet alleen heel lekker, maar zorgt er ook voor dat je geen gekke tan lines krijgt.

*Kies voor open schoenen zoals sandalen of een mooi slippertje. Als je voeten ‘koud’ zijn, voelt de rest van het lichaam ook koeler aan.

*Draag een bh. Het klinkt misschien hemels om je borsten in dit warme weer niet te moeten proppen in een bh, maar zonder beha ben je verder van huis. Die vangt namelijk al het zweet op. Ik weet dat dat echt smerig is, maar het zorgt er wel voor dat je nieuwe topje niet gaat zwemmen in het zweet.

*Draag alleen kleding waar je je vrij en lekker in voelt. Met dit warme weer is er niets vervelender dan dat je je opgesloten voelt in je eigen samengestelde outfit.

*Smeren, smeren, smeren! Vergeet de zonnebrand niet en knoei deze vooral niet op je kleding, want die vlekken krijg je er moeilijk uit!

Author: Renée Prenger

Freelance journalist, copywriter, feminist, fashion lover

Geef een reactie