5 herfst/winter trends 20/21 waar ik naar uit kijk

Met het regenachtige weer kan ik alleen maar heel enthousiast worden over het nieuwe seizoen. Ik kan niet wachten om de truien uit de kast te halen en te werken met tientallen laagjes. Het is tijd om een blik te werpen op de nieuwe herfst en wintertrends van 2020/2021. En hoe kan dat beter dan met mijn persoonlijke favorieten?

Header © Getty Images

Een klein beetje achtergrondinformatie: vanaf eind augustus ben ik bezig met mijn laatste stage bij Fashionchick. Een enorm fijn platform over mode en beauty waar ik dagelijks mag doen wat ik het liefste doe: schrijven over mode én shoppen tegelijk! Het team is fantastisch en ondanks het vele thuis werken is het onwijs gezellig. Ik ben dus met hele leuke dingen bezig, vandaar dat ik zo weinig van mij laat horen. Neem vooral een kijkje op de site, en shop daar de laatste modetrends! Afijn, het is tijd voor wat mij betreft dé trends voor dit najaar.

Dit zijn dé herfst/winter trends 2020/2021

#1 Hoge laarzen

Hoge laarzen bieden precies de juiste overgang van de zomer naar de herfst. Door hoge laarzen te dragen kan je jouw lievelingsjurk aan zonder panty. En aangezien een panty altijd zoveel gedoe oplevert – lees eindeloos veel ladders – is dat precies wat ik nodig heb. Zeker met de wisselvallige temperaturen zijn hoge laarzen mijn go to piece. Ook bij het modegepeupel vallen ze in de smaak. Zo zien we dit najaar niet alleen de klassieke over knee laarzen – die je ook prima kunt dragen over een skinny jeans – maar ook de paardrijlaars is vertegenwoordigd. Paardrijlaars zei je? Ja echt. Laarzen á la op het paard zijn hartstikke ‘je van het’ dit najaar. En ideaal: door de brede schacht zijn ze voor iedereen geschikt; dus ook als je brede kuiten hebt.

#2 Monochrome looks in ’t bruin

Bruin is een van dé trendkleuren voor de herfst. Dat is eigenlijk altijd zo geweest. Iets met vallende bladeren etc. Nieuw dit najaar is een monochrome look in deze herfstkleur. Dus waar we normaal alleen bruine laarzen of truien droegen, is het nu tijd voor een volledige outfit in ’t bruin. En jeetje, wat staat dat chic! Maak het extra luxe door te combineren met verschillende materialen. Denk aan leer, wol en katoen.

#3 Het vest

Deze trend is perfect voor een koukleum als ik. Het werken met laagjes was nog nooit zo makkelijk als nu. Je draagt het vest namelijk op al je outfits, en je rijgt ‘m bij elkaar met een net zo modieuze tailleriem. Een kind kan de was doen.

#4 Ruitjes galore

De ruit is terug! Al is ‘ie eigenlijk nooit weggeweest. Dit najaar zien we vooral de klassieke ruit terug in het klassieke bruin. Wil je een keer opvallen? Dan draag je ‘m met een andere ruit. Ik draag mijn geruite broek en jurk het liefst met zwart/wit of juist een felle kleur. Zo past mijn lila trui perfect bij mijn zwart-wit-geruite pantalon.

#5 Gigantische schouders

Of je nu team schoudervullingen of pofmouw bent: dit najaar wordt er extra aandacht gegeven aan de schouder. Met grote silhouetten tot gevolg. Ik vind het vooral heel tof dat de top of jurk direct iets spannends heeft zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Het is daarom niet gek dat de winkels vol hangen met tops met grote schouders. Ik schreef al eerder over de geschiedenis achter pofmouwen; wist je bijvoorbeeld dat schoudervullingen de power dressing movement in gang zette in de jaren tachtig? Lees hier verder.

Dit was ‘m: de vijf herfst/winter trends van 2020/2021 waar ik al van ga watertanden. Welke trend is jouw favoriet?

Author: Renée Prenger

Freelance journalist, copywriter, feminist, fashion lover

Geef een reactie