De loungewear trend is niets voor mij

Zo ik heb het gezegd. De loungewear trend laat ik het liefst aan mij voorbij gaan. Een beetje gek is het wel, want het gros van de mens wandelt rond in matchende huispakken en oversized hoodies. Waarom ik er niet dol op ben? Dat leg ik je in dit essay aan je uit.

Corona heeft voor veel mensen tóch iets goeds betekent, want we kleden ons sinds de lockdown zo comfortabel als het kan. Van UGG’s pantoffels tot aan huispakken met een hoog Roy Donders-gehalte. Ik snap het aan de ene kant wel dat je het je zo comfy mogelijk maakt. Je hoeft immers niet perse de deur uit wanneer je gaat werken en er zijn wel heel weinig redenen om je eens lekker op te doffen. Maar toch is het niet mijn ding, ook al ben ik één van weinigen.

Lekker loungen, maar niet als het aan mij ligt

Loungen? Dat kan ik niet zo goed. Ik ben het liefst altijd druk in de weer. In het weekend met spontane bezoekjes aan familie en vrienden en doordeweeks door lekker te werken. Stilzitten doe ik in de avond. Met een dekentje op de bank tv kijken. Maar echt loungen doe ik niet. Ik gruwel van opstaan na 10:00, want dan voel ik me verre van productief. Uitslapen doe ik dus niet echt, laat staan de hele dag op de bank hangen. Ik moet er niet aan denken. Ik heb niet eens een een joggingbroek!

Loungewear trend: matchende huispakken en zachte materialen

Huispakken met een matchende hoodie en joggingbroek zijn helemaal ‘je van het’ op dit moment. Een trend die ik maar moeilijk kan begrijpen. Het is heerlijk om naar te kijken, maar het is gewoon totaal niet iets voor mij. Wanneer ik een loungepak draag, voel ik me ziek, lui en alles behalve productief. Ik vind het dan ook heel knap dat iemand wakker kan worden en een hele dag kan werken in een sportlegging en gigantische trui.

Zeg, waar is je figuur gebleven?

Een andere reden dat ik loungewear maar niets vind, is dat mijn figuur compleet verdwijnt. Oversized vind ik leuk, maar ik moet wel iets van mijn figuur laten zien door middel van een riem of een broek met hoge taille. Dat kan toch een stuk minder goed in een slonsbroek. En ik moet toegeven dat ik mij een stuk zelfverzekerder voel in een aansluitende jurk met een mooi decolleté. Dan voel ik mij op en top vrouw en stiekem ook heel sexy. Dat geeft mij zelfvertrouwen. Een sportlegging niet. Tenzij ik aan het sporten ben natuurlijk.

Productief zijn? Niet in de loungewear trend

Misschien dat mijn allergie voor luiheid en mijn constante urge om productief bezig te zijn, er nu voor zorgt dat ik de loungetrend maar moeilijk kan omarmen. Al moet ik toegeven dat ik mij niet vaak praktisch kleed. Ik doe eigenlijk iedere dag make-up op en stap het liefst op hakken de deur uit. Ik val graag op met toffe outfits, ook op een ‘luie’ zondag. Want die oversized trui combineer ik zo dat hij stijlvol én comfortabel is. Een ideale combinatie, als je het mij vraagt. Misschien heeft het wel iets te maken met de opkomst van lelijke modetrends?

Wat vind jij van de loungewear trend? Laat mij het weten en wie weet kun je mij nog op andere gedachten brengen.

Author: Renée Prenger

Freelance journalist, copywriter, feminist, fashion lover

Geef een reactie