Welke kledingstijl past bij mij?

Het is misschien wel dé vraag die elke vrouw bezighoudt: welke kledingstijl past bij mij? Vandaag geef ik jou ein-de-lijk het antwoord! Zit je er klaar voor om je kledingstijl te ontdekken?

Je kledingstijl zegt wat mij betreft alles over je. Wie je bent, wat je uit wilt stralen, wie je wilt zijn. Maar wat als je echt geen idee hebt wat je stijl is? Misschien koop je al jaren dezelfde kleding, maar ben je nu aan het twijfelen geslagen. Is dit nu echt wie ik ben? Kortom: welke kledingstijl past bij mij?

Maar ja, hoe kom je daar achter? In de meeste kledingzaken – no offense – zijn ze vaker gericht op sales dan dat ze je eerlijk kledingadvies geven. De de ontdekking van je kledingstijl wordt zo een ellenlange zoektocht waar je tegenop ziet. Tot nu. Want vandaag vertel ik jou welke kledingstijl wél bij je past.

Oké, ik kan natuurlijk niet vanaf hier in jouw kast koekeloeren of in jouw hoofd kruipen, dat begrijp je hopelijk zelf ook wel. Wat ik wél kan doen, is de verschillende kledingstijlen omschrijven (incluis voorbeelden) waar je mee uit de voeten kunt. En kom je er écht niet uit? Vraag dan hier een gratis (!) adviesgesprek aan waar ik je met drie handige tips op weg help naar die authentieke kledingstijl.

Zit je er klaar voor? We gaan beginnen !

Romantisch

Je bent niet alleen dol op romcoms, feel good novels en Taylor Swift, je stijl is ook heel vrouwelijk. Herken jij je in de volgende punten? Dan is jouw antwoord op de vraag: welke kledingstijl past bij mij: romantisch!

 • Je houdt van ruches, franjes, pofmouwen
 • Je bent dol op prints, zeker als het bloemen zijn
 • Je draagt vaak rokken en jurken
 • Je verkiest sandalen, hakken en andere instappers boven de sneaker
 • Je houdt ervan om je rondingen (je boezem, bilpartij en taille) aan de wereld te laten zien
 • Je vindt accessoires the bom! En draagt het liefst grote oorbellen, vrolijke kettingen en haarbanden
 • Je bent dol op pasteltinten

Casual

Je houdt van ruime pasvormen, ben dol op de trend oversized en hebt een kast vol sneakers. Bij jou staat comfort voorop: kleding moet vooral lekker zitten en praktisch zijn. Waarschijnlijk herken jij je wel in de volgende punten:

 • Je draagt al-tijd een broek
 • Je vindt het heerlijk om na een lange werkdag je loungepak aan te trekken
 • Je hebt een schoenenkast vol sneakers – en vooruit, ook één paar teenslippers
 • Je hebt de sportieve trend helemaal omarmd
 • Je koopt alles het liefst in een maatje groter ‘omdat het dan lekkerder zit’
 • Je let bij het shoppen op hoe een stof aanvoelt
 • Jouw signature look is een jeans, T-shirt en je favoriete paar sneakers

Klassiek

Jij leeft in basics. Minimalisme is jouw tweede naam en je focust je doorgaans liever op kwaliteit dan op de prijs. Je ziet er altijd tip top verzorgd uit en haalt je inspiratie van echte Parisiennes. Heb je een klassieke kledingstijl? Dan herken jij jezelf hier vast in!

 • Denim, wit, zwart en beige zijn je go-to kleuren
 • Less is more
 • Je shopt duurzaam en betaalt graag wat meer voor een betere kwaliteit
 • Je kiest voor effen kledingstukken zonder poespas
 • Trends laat je liever aan je voorbij gaan
 • Je kast hangt vol met tijdloze basics die je elk seizoen op een andere manier kunt dragen
 • Je kiest liever voor minimalistische accessoires en neutrale make-up

Glamorous

Er hoeft maar iets te vieren zijn en jij kleed je al in een feest-outfit. Zwart staat je goed en je houdt ervan om uit te pakken met make-up en accessoires. In aangesloten kleding laat jij maar al te graag die rondingen zien! Echte fashionista’s herkennen zich ook hierin:

 • Je draagt negen van de tien keer hakken
 • Je bent dol op imitatieleer
 • Je vindt het leuk om je pluspunten (zoals je borstpartij) extra te benadrukken
 • Je draagt het liefst kleding met een aangesloten pasvorm
 • De slip dress lijkt wel voor jou gemaakt te zijn
 • Je deinst niet terug van glitters, want je houdt van opvallen
 • Je voelt je het meest zelfverzekerd in een outfit waarin jouw figuur te zien is

En… welke kledingstijl past bij mij?

Hè, hè, je weet nu welke kledingstijl bij je past. Maar hoe pas je dit toe op je eigen kledingkast? Daar kom ik om de hoek kijken: als personal stylist kan ik jou helpen om de garderobe van je dromen te creëren. Met jouw unieke stijl in het achterhoofd dus! Ik heb The Perfect Wardrobe gecreëerd om jouw kledingkast helemaal in lijn te laten lopen met wie je bent én met wat je wilt uitstralen naar de rest van de wereld. Ook klaar voor de volgende stap?

Posted in Niet gecategoriseerdTagged

Author: Renée Prenger

Freelance journalist, copywriter, feminist, fashion lover

Geef een reactie