Power up! Waarom je voor een power suit moet kiezen

De naam zegt het al: een power suit is gemaakt voor zelfverzekerde vrouwen die graag een statement willen maken. Dit maakt het kostuum een prachtige aanvulling voor in je garderobe. Maar waarom is het eigenlijk een power suit en waarom moet jij er ook één kiezen dit jaar? Scroll snel verder voor de antwoorden…

Het verhaal achter… de power suit

In mijn artikel over power dressing legde ik je al uit waar deze feministische manier van kleding vandaan kwam. In een notendop: in de jaren ’80 introduceerde Donna Karan als eerste (vrouwelijke) ontwerper een collectie vol prachtige oversized pakken. Met een vrouwelijke president in de campagne kunnen we dit markeren als een heel belangrijk moment voor in de voorheen door mannen gedomineerde mannenwereld.

Een ode aan het mannelijke silhouet

Het is misschien wel ironisch dat de krachtige power suit die we nu kennen als ode voor het mannelijke silhouet op de markt is gebracht. Niet om de mannen te aanbidden, maak je maar geen zorgen. Maar om vrouwen een plek in te laten nemen in de maatschappij waar normaliter alleen ruimte was voor het mannelijke geslacht. Door de gigantische schoudervullingen en grote pasvormen namen vrouwen voor het eerst – letterlijk – deze ruimte in beslag.

Tegenwoordig wordt een pak – of deze nu oversized is of niet – gezien als een power suit: een kostuum waarin jij je krachtig voelt. Een outfit die daarom vaak gedragen wordt naar belangrijke presentaties, netwerkborrels en sollicitatiegesprekken.

Power suit anno 2021

Na de jaren tachtig werden de vormen zachter en sloten ze beter aan op het figuur van de vrouw. Maar ondanks dat we langzamerhand de mannelijke vormen loslaten, blijft de boodschap van het pak nog steeds hetzelfde. Denk maar eens aan het witte pak van Hillary Clinton, het paarse pak van Kamala Harris bij haar inauguratie en eigenlijk alle outfits van Michelle Obama. Het pak is nóg steeds een manier om je kracht aan de rest van de wereld te tonen.

Met succes, want na het oversized pak van Lady Gaga (weet je nog….) is de oversized pasvorm vanuit de jaren ’80 weer terug van weggeweest. Je hoeft maar één blik op de bekendste modewinkels te werpen en de power suits vliegen je tegemoet.

De voordelen van een power suit

  • Je voelt je er krachtig in
  • Je komt zelfverzekerder over
  • Je verbetert je postuur
  • Je komt serieuzer over (ideaal voor zakelijke afspraken)
  • Je voelt je er echt the bom in!

Dus, waar wacht je nog op? Bestellen die handel! Kun jij binnen de kortste keren stralen in een power suit.

Author: Renée Prenger

Freelance journalist, copywriter, feminist, fashion lover

Geef een reactie