Modetrends 2021: 9 trends om in de gaten te houden dit najaar

Modetrends 2021: ben jij al klaar voor de herfst/winter? Na het lezen van dit artikel wél. Ik verzamel namelijk de negen modetrends die je dit najaar echt in de gaten moet houden.

Hallelujah, het ziet er naar uit dat we dit najaar redelijk terug naar ‘normaal’ kunnen. Dit betekent dat er volop gelegenheden zijn om te pronken in fantastische outfits die helemaal bij jou passen. Het is ook tijd om ons alvast te verdiepen in de laatste modetrends. Welke items zijn here to stay en welke verwelkomen we voor het eerst (of weer opnieuw) in onze kledingkast? Je ontdekt het hier!

Modetrends 2021: après ski, but make it fashion

Aangesloten leggings, oversized truien met een Noors patroon, een warme muts en heerlijke sneeuwschoenen. De après ski look is helemaal ‘je van het’ dit najaar. Wellicht omdat we zo hunkeren naar die ski-vakantie. Wintersport lijkt nu eindelijk een realistisch plan en we bereiden ons maar al te graag voor om die outfits ook al uit te proberen in de Nederlandse winter. Weer of geen weer: deze comfy look kan al-tijd.

Modetrends 2021: Y2K

Terug naar de zero’s met deze najaarstrend. Om eerlijk te zijn, weet ik niet zo wat ik van deze modetrend 2021 moet vinden. De minirokjes zijn wel heel kort en de crop tops lijken mij in de winter een beetje fris. Alhoewel ik het mantelpakje á la Clueless stiekem in mijn kast heb hangen. Ik combineer ze met mijn hoge laarzen. Dus vooruit… ik waag het erop dit najaar. Wie wil er nu niet als Paris Hilton over straat?

Pssttt… dit is trouwens waarom modetrends steeds terugkomen

Modetrends 2021: tartan

Ik ben dol op de ruit. Het is wat mij betreft dé klassieke print die iedere vrouw in haar kast moet hebben hangen. Je draagt ‘m deze herfst en winter op de traditionele manier met de vertrouwde kleuren rood, wit en groen. Mooi op een jeans, zwarte pantalon of in de mix met een andere print. Een warme print die je bijna niet mag overslaan.

Modetrends 2021: ultra wide leg jeans

De skinny jeans is al even van het toneel verdwenen en ik verwacht niet dat ‘ie dit najaar nog terug komt. De ultra wide leg jeans is namelijk aan een opmars bezig. Waar zijn comeback begin deze zomer al was ingezet, gaan we deze herfst volledig overstag. Althans, als het aan de modewereld ligt dan hè. Op de catwalk liepen modellen namelijk rond in broeken waarin ze konden kamperen. Ik houd het dan toch liever bij de rechte pijpen…

Modetrends 2021: gebreide co-ords

Lekker comfortabel, chic en het ultieme alternatief voor die joggingbroek. Je weet: ik heb een allergie voor joggingpakken. Wanneer ik loungewear draag, voel ik mij totaal niet op mijn gemak. Misschien dat het in dit elegante setje wél lukt om in te relaxen. Dit gebreide two piece is super chic en voelt zo zacht aan dat je het haast niet meer uit wilt trekken. Ik ga het proberen dt najaar, jij ook?

Modetends 2021: glitter galore

Hi Dancing Queen, ben jij klaar voor het eerste fuifje? Met deze modetrends 2021 wél. Glitters zijn namelijk aan de hand. Of je nu kiest voor een schitterende top of een sprankelende legging: opvallen zal je! Ideaal voor alle feesten en partijen van vorig jaar die je in de laatste maanden van 2021 nog even snel moet inhalen. Combineren doe je met een witte blouse of een zwarte trui. Easy does it.

Modetrends 2021: power suits

Ik schreef het al eerder: het power suit is één van de trends voor de herfst/winter van 2021/2022. Voel je zelfverzekerd en krachtig in een prachtig uitgesneden pak. Kies voor een opvallende kleur, mooie pasvorm of een printje. Het ideale item voor het najaar. Je kunt die pantalon en blazer namelijk ook goed los van elkaar dragen. Handig hè?

Modetrends 2021: saturated shades

Je wordt gelukkiger wanneer je kleur draagt. Dit wordt ook wel dopamine dressing genoemd. Je kunt mode dus in je voordeel gebruiken om je humeur te verbeteren. Iets wat de modewereld óók wilde aanmoedigen. Meerdere modehuizen waaronder Versace en Prada, stuurden hun modellen de catwalk op in prachtige saturated shades. Ik ben fan!

Modetrends 2021: cut-outs

We sluiten af met een modetrends 2021 die ik niet helemaal begrijp: cut-outs. Het lijkt mij vooral niet praktisch en onhandig. Welke bh moet je bijvoorbeeld aan? Alhoewel het wel heel chic kan staan en een basic item een sophisticated uitstraling geeft. Het proberen waard, dus. Wat denk jij?

Author: Renée Prenger

Freelance journalist, copywriter, feminist, fashion lover

Geef een reactie