2000 fashion is in: zo draag je ‘t

Oké. Er is slecht nieuws. 2000 fashion is terug van weggeweest en we moeten er allemaal aan geloven. Ja echt, er is geen weg meer terug. Maar gelukkig deel ik hoe je deze bizarre fashion wél stijlvol kunt dragen.

First things first, waarom maken deze afschuwelijke modetrends opeens een terugkeer in modeland? Zijn ze een partijtje gek geworden? Verveelden ze zich in de corona periode echt zo erg? Wilden ze een maatschappelijk experiment uitvoeren om te kijken of de huidige generatie net zo gek is als de generatie van toen? Krijgen we bonuspunten wanneer we net als Ashley Tisdale met een boa en tientallen laagjes op de catwalk verschijnen?

Waarschijnlijk niet.

Toch is het zo ver. Daarom kunnen we ons maar beter voorbereiden op het worst case scenario. Want welke lelijke mode trends uit de jaren 2000 zijn wél de moeite waard? Kortom: zijn er trends uit dit decennia die we enigszins fashionable kunnen maken? Het antwoord is ja, en ik laat je zien hoe je dat kunt doen.

2000 fashion trends waarvan we het liefst vergeten dat ze bestonden

Britney Spears, Hillary Duff, The Olsen Twins, Miley Cyrus, Demi Lovato, Blake Lively. Zomaar wat namen die in de 00’s zich constant belachelijk maakten. Hadden ze dat door? Natuurlijk niet. Dat was hartstikke hip toen. Iedereen zag er uit alsof ze in een stapel kleding waren gevallen. Met glitters, dolle prints en pasvormen waar je nu je nek van om draait.

Modieus? Ik vind van niet. Een greep uit de 2000 fashion trends waarvan ik hoop dat deze het daglicht écht nooit meer gaan zien.

Stropdassen

Ik vraag me af wat de gedachte achter deze trend was. De stropdassen waren namelijk alles behalve professioneel of zakelijk. Ze werden immers gedragen door de woesteling in pop-land: Avril Lavigne. Enfin, opdat we deze stropdassen nooit meer hoeven te dragen (vooral niet in de mix met een witte tanktop die over de heupen valt).

Beenwarmers

Do I need to say more? Ik denk het niet hè? Of misschien nog wel erger: armwarmers met van die afgeknipte vingers. Die zijn niet eens warm…

Low waist jeans

Een punt van de aandacht is de low weist jeans: hét iconische item uit de 00’s. Ook hip: een string die zo heel modieus boven de bovenkant van je spijkerbroek uitkwam. Gaan we dat anno 2021 dragen? Dat hoop ik toch zeker niet. We zijn inmiddels zo verknocht geraakt aan een broek met hoge taille dat ik alles daaronder al oncomfortabel vind zitten.

Juicy Couture trainingspakken

Nu is het geen verrassing dat ik deze trend niet leuk vind. Ik schreef eerder al dat ik de loungetrend maar niet begrijp. De Juicy Couture pakken zijn de holy grail voor Paris Hilton fans die van lekker zittende kleding houden. Maar die velvet pakken – incluis lage taille – slaan we (hopelijk) met z’n allen over dit najaar.

Tanktops in overvloed

Echt koud hadden de dames met de 2000 fashion trends in ieder geval niet. Laag over laag was namelijk helemaal ‘je van het’. En nee, dan hebben we het niet over een stijlvolle laag kleding. We hebben het over het dragen van heel wat tanktops over elkaar. Het liefst in alle kleuren van de regenboog. Mooi in combinatie met ultra lange kettingen en een bucket hat. Althans, dat vonden ze toen hè.

Brede riemen

Misschien moesten ze wel investeren in een brede riem omdat de broeken zó laag hingen. Als een soort zelfbescherming dat de broeken niet elk moment konden afzakken. Hoe dan ook. Ze waren hipperdepip. Vooral in opvallende kleurtjes en glinsters. Mij niet gezien, hoor.

Maar gelukkig is daar… Beyoncé

Waar de meeste sterren massaal de plank missloegen, was Beyoncé wél in staat om er maar het beste van te maken.

Trends waar we wél naar uit kijken (of in ieder geval een poging mee durven te wagen):

  • Bandana’s: mooi als top, in ’t haar of als accessoire.
  • Minirokjes: dit blog vertelt precies waarom we er zo fan van zijn.
  • Tassen die overal mee naartoe werden genomen: wel zo handig, vind je ook niet?
  • Crop tops: mooi in de mix met onze favoriete high waisted broeken ;).

Y2K: alles wat je wil weten over de frisse wind van 2000 Fashion

De nieuwe frisse wind in de 00’s? Die wordt ook wel Y2K genoemd. Gelukkig voor ons is deze mode een stuk stijlvoller dan de échte trends uit de jaren nul. Boffen we daar toch mee hè. Wil je meer lezen over dé modetrends van dit najaar? Ik heb ze in dit blog allemaal voor je verzameld. Kun je weer voorbereid het nieuwe seizoen in.

Posted in Niet gecategoriseerdTagged

Author: Renée Prenger

Freelance journalist, copywriter, feminist, fashion lover

Geef een reactie