Modejournalist, personal stylist én dol op teckels

modejournalist in haar eigen huis

Hi there!

Jaren liep ik mee met de rest. Ik smeekte om hetzelfde zwarte Adidas jasje dat iedereen droeg. Kreeg een kick wanneer ik dezelfde New Balance sneakers had als de populairste meisjes uit de klas en durfde er absoluut niet uit te springen. Ik wilde gewoon bij de menigte horen. Punt.

Het zal je misschien verbazen dat ik vroeger super onzeker was over hoe ik eruit zag. Waar het mij nu helemaal niet meer uitmaakt wat mensen van mijn outfits vinden, was dat vroeger wel andere koek. Ik durfde echt niet ‘anders’ te zijn. Ik vergeleek mij met Jan en Alleman en kocht haast de hele H&M en Primark leeg om maar mee te gaan met de laatste trends.

Modejournalist renee is in gesprek met een klant

Totdat ik naar Canada ging…

Alhoewel ik tijdens mijn studie al meer in de spotlight durfde te gaan staan, kwam de échte omslag pas in 2018. Ik vertrok in mijn eentje naar andere kant van de wereld. Een semester lang volgde ik namelijk college’s in Canada, waar ik helemaal mezelf terug vond. Klinkt als een echte cliché, hè? Maar dat is het ook!

In het besneeuwde Canada droeg iedereen immers een legging van Lu Lu Lemons en een oversized sweater. Dit zorgde ervoor dat ik mij juist daarvan wilde afzetten. Ik vond het voor het eerst leuk om op te vallen. Ik kocht een lakleren legging, knal oranje trui en deinsde niet terug om een giga teddy jas te kopen. Het voelde alsof ik on top of the world was, en geloof mij… dat gevoel wil JIJ ook voelen!

modejournalist renee in een raam

Hallo carrière als modejournalist

Na mijn Canada avontuur begon het balletje te rollen: ik wilde de mode in. Modejournalist zijn kwam rood omcirkeld in mijn to-do-list te staan. Ik begon aan een stage bij ELLE, hét modeblad wat mij betreft, en kwam daar in de wondere wereld van de tijdschriften. Daarna ging het rap. Ik begon als freelancer bij ELLE Decoration, ELLE Eten en Harper’s Bazaar. Bezocht het ene na het andere persvent en wist zo naam te maken in de modebranche. Een droom werd werkelijkheid: ik was modejournalist!

Totdat ik mij mentaal even niet goed voelde. Ik viel in een depressie (waar ik mij dapper uitvocht) en was het vuurtje even kwijt. Ik zette mijn studie tijdelijk stil en focuste mij volledig op herstellen. Terwijl ik in de horeca werkte twijfelde ik over mijn opleiding: was ik wel gemaakt om journalist te zijn?

Een epiphany: ik ben hiervoor gemaakt!

Corona zorgde voor een epiphany. Doordat ik mij zo verveelde ging ik cursussen volgen op Skillshare en begon het ondernemen te kriebelen. Ik wilde iets betekenen voor een ander en hoe beter kon dat beter dan door middel van mode? Waar ik eerst nog zoekende was en mijn carrière begon als tekstschrijver, viel begin 2021 het kwartje: ik ben gemaakt om personal stylist te zijn.

Omdat ik diepe dalen heb meegemaakt, weet ik als geen ander hoe belangrijk zelfvertrouwen is. Wanneer jij lekker in je vel zit, kun je de wereld aan: daar geloof ik heilig in. Hoe ik dit weet? Omdat ik dit zelf heb meegemaakt. Kleding heeft mij de kracht gegeven om te gaan en staan voor wie ik ben. Iets wat ik jou absoluut ook gun.

5x random feitjes over mij

  1. Ik heb geen joggingbroek (nee, écht niet!)
  2. Ik ben dol op teckels
  3. Mijn lievelingswinkel is &Other Stories – als ik daar binnenloop kan ik álles kopen
  4. Ik schrijf het liefst in het Engels en ben ooit aan een heuse roman begonnen
  5. Ik vind persoonlijke ontwikkeling enorm belangrijk; zo schrijf ik elke dag drie dingen op in mijn journal waar ik dankbaar voor ben, probeer ik elke dag te mediteren en sport ik drie tot vier keer in de week

Meer lezen over modetrends, persoonlijke verhalen en handige tips & tricks?

Op mijn modeblog schrijf ik maandelijks over de nieuwste trends, geef ik je handige tips & tricks en vertel ik je de mooiste modeverhalen. Zo duik ik graag in de geschiedenis achter de trends en vertel ik je ook alles over de femme fatales van de modewereld.

Volg mij ook op Instagram! Op @modejournalistrenee deel ik praktische tips, laat ik je de mooiste outfitinspiratie zien en houd ik je op de hoogte van alle nieuwtjes achter de schermen. Jouw personal stylist in handbereik dus!

Fotografie © Veerle van Willigenburg