Portfolio

In mijn journalistieke carrière heb ik al veel mooie producties mogen maken. Als freelancer heb ik mogen schrijven voor de websites van: JAN Magazine, The Chair, Fashionchick, ELLE Decoration, Harper’s Bazaar en ELLE Eten.

Voor JAN Magazine ben ik nu freelance editor. Dat betekent dat ik wekelijks artikelen schrijf over de laatste modetrends, ik geef stylingtips en ik ben op de hoogte van wat er gebeurt tijdens fashion week. Daarnaast schrijf ik artikelen over de royals, interieur en lifestyle. Hier lees je al mijn recente artikelen.

Voor The Chair was ik content specialist. Dit betekent dat ik iedere week artikelen schreef over mode, beauty en haar. Ik gaf tips & tricks hoe je je haar het best kunt verzorgen, vertelde je alles over de laatste trends op mode en beauty gebied en ik vertelde je ook over de nieuwste producten.

Als online redacteur schreef ik artikelen over de laatste modetrends, analyseerde ik nieuwe modetrends aan de hand van de beelden van de internationale modeweken en maakte ik shoppings van de mooiste items uit de shop van Fashionchick. Ik gaf daarnaast stijladvies en maakte de laatste modetrends zo begrijpelijk mogelijk voor de brede doelgroep van Fashionchick. Naast het schrijven van artikelen over mode, deed ik ook research naar de nieuwe beauty tips en monteerde ik video’s voor op TikTok.

Voor de website van ELLE Decoration, schreef ik als freelancer allerlei artikelen over interieur, reizen, bijzondere Airbnb’s en duurzame initiatieven. In de wekelijkse rubriek ‘Opruimcoach Schiet Te Hulp‘ vroeg ik opruimcoach Lammy Wolfslag haast het hemd van het lijf over alles wat te maken heeft met opruimen. In 2019 ben ik ook te gast geweest op de de IKEA Democratic Design Days in Zweden waar ik de nieuwste collecties te zien kreeg, de eerste prototypes zag van de Sonos-boxen die nu niet meer weg te denken zijn uit je interieur, en interviewde ik creative leader James Futcher over IKEA’s samenwerkingen met onder andere Virgil Abloh, de creative director van Louis Vuitton. Dat artikel kun je hier terug lezen. Voor alle artikelen die ik heb geschreven voor ELLE Decoration klik je op deze link.

Voor ELLE Eten schreef ik iedere dinsdag artikelen die in het teken stonden van duurzaamheid. Van vleesvervangers, tot een leven zonder voedselverspilling en afval: ik dook overal in. Van recente onderzoeken tot interessante interviews met kenners uit de voedselbranche. Zo interviewde ik de grondlegger van kweekvlees Mark Post, onderzocht ik welke duurzame keurmerken er allemaal zijn, en schreef ik over urban farming. Maar dat was niet alles. Ik verzamelde namelijk ook interessante weetjes over alles wat met eten te maken heeft. Zo schreef ik hoe je toeristische restaurants vermijdt in het buitenland, hoe je door tomaten te eten sneller bruin wordt en hoe je makkelijk de stinklucht in je keuken kwijtraakt. Voor alle artikelen die ik heb geschreven voor ELLE Eten klik je op deze link.

Voor Harper’s Bazaar interviewde ik voor de zelf bedachte online rubriek ‘Vrouw Achter Het Nieuws‘ iedere week een vrouw die, die week in het nieuws was geweest. Deze vrouwen waren echte powervrouwen die de lezeressen inspireerden met hun verhaal en ambities. De gesprekken stonden in het teken van feminisme, inclusiviteit, werk en ambitie. Zo sprak ik met auteur Bregje Hofstede over haar hoofdstuk in het boek ‘Van Vulva tot Vagina’. Het gesprek ging over het taboe op het vrouwelijke geslachtsdeel en over de rol van de vulva in de kunst. Ook interviewde ik zangeres Wende Snijders over het winnen van een Edison en over wat haar inspireert om muziek te maken. Ook raakten we aan de praat over de representatie van vrouwen in de muziekwereld en haar nieuwe theatershow. Een van de meest inspirerende interviews had ik met de oprichtster van de organisatie Stem Op Een Vrouw, Devika Partiman. Haar organisatie moedigt met sociale media campagnes anderen aan om bij de volgende verkiezingen te stemmen op een vrouw lager op de stemlijst. Dit om te zorgen dat meer vrouwen in de Tweede en Eerste Kamer komen. Meer interviews lezen? Klik dan hier.

Tijdens mijn afstudeer-periode aan de School Voor Journalistiek heb ik een mooie productie gemaakt over straatintimidatie. Dit heb ik destijds gemaakt voor de doelgroep van CosmoGIRL! maar is nooit gepubliceerd.

Ook heb ik in de afstudeer-periode onderzoek gedaan naar het effect van modeblogs op de modejournalistiek. Benieuwd naar mijn bevindingen? Stuur mij dan een e-mail!