Tweedehands shoppen: mijn tips voor in de kringloop

De kringloop: een walhalla voor modemeisjes als ik. Maar wat als je wel wil investeren in tweedehands kleding, maar geen idee hebt waar je moet kijken zodra je de drempel over stapt? Ik geef je vandaag mijn tips voor het tweedehands shoppen.

De kringloop ziet er op het eerste oog misschien niet direct uit als de perfecte plek om ‘nieuwe’ kleding te shoppen. Zeker wanneer je woonachtig bent in een dorp of kleine stad waar de kleding lang niet zo hip is als in de grote steden in de Randstad. Maar ook daar kun je pareltjes vinden, geloof mij maar.

De magie zit ‘m in het de tijd nemen, verder kijken dan je neus lang is en vooral niet overweldigend raken bij het grote aanbod. Mensen in de kringloop hangen de kleding – no offense – nu niet zo prominent op als in een winkel. Soms liggen de mooiste items verstopt onder een kledinghoop. Aan jou de taak om ze eruit te vissen.

Maar met deze tips wordt dat tweedehands shoppen een eitje.

Tip 1: ga alle rekken langs

Waar ik in een high street winkel al in een paar minuten door heb of het iets gaat worden of niet, neem ik in de kringloop echt de tijd. Waar ik in een normale winkel veelal opzoek ben naar opvallende statement pieces in kleuren en prints die er direct uitspringen, moet ik hier gerichter kijken. Het kan namelijk zijn dat er tussen die zwarte bups – die ik normaliter oversla – een hele toffe pantalon zit.

Tip 2: kijk bij het tweedehands shoppen niet naar de maten

Je bent misschien gewend om alles op maat te kopen. Maar laat die maten toch maar even los. De meeste kleding komt uit de USA, waar de maten wat anders zijn dan in ons koude Kikkerlandje. Een XXL blouse, jas, trui, blazer kan heel mooi oversized vallen.

Pssttt… dit is trouwens waarom modetrends steeds terugkomen

Tip 3: ga juíst naar de mannenafdeling

Wat je daar te zoeken hebt? Oversized blazers! De meeste blazers die nu in de winkels liggen zijn oversized gemaakt. Wil je een échte oversized blazer van goede kwaliteit? Dan moet je direct naar de mannenafdeling gaat. Aangezien mannen over het algemeen minder vaak tweedehands shoppen, blijven de meeste pareltjes nog in het rek hangen. Om vervolgens door jou gevonden te worden, uiteraard.

Tip 4: check op kwaliteit

Je kunt nog zo verknocht raken aan een item, maar dragen doe je niet als deze kapot blijkt te zijn. Check daarom even of er haaltjes aan zitten, vlekken, missende knoopjes etc. Heb je uiteindelijk alleen jezelf mee.

Tip 5: kijk bij het tweedehands shoppen ook in de etalage

De mooiste stukken worden – als het goed is – tentoongesteld in de etalage of de plekken tussen de rekken. Zo vond ik daar een vintage handtas die mooi stond opgesteld en waar waarschijnlijk heel wat andere vrouwen omheen zijn gelopen. Kijk dus ook in de lucht en op de grond om te zien wat er allemaal nog meer is.

Veel tweedehands shop-plezier!

Posted in Niet gecategoriseerdTagged

Author: Renée Prenger

Freelance journalist, copywriter, feminist, fashion lover

Geef een reactie